Ben logo
27 mei 2017 door in Ben.

Voordeel provider Ben heeft enkele interessante wijzigingen doorgevoerd in het tarief van de sim only abonnementen. Zo zijn de databundels in prijs gedaald, maar ben je bent als beller wel iets meer geld kwijt. De bel en sms bundels zijn in prijs gestegen.

Eerder deze week introduceerde Ben het nieuwe abonnementenaanbod. De budget sim only aanbieder heeft tegenwoordig zelfs een bundel met 50 bel minuten. Ter introductie heeft de provider alle abonnementen verdubbeld. Data is bij de provider sinds afgelopen week voordeliger geworden. Het maandelijks voordeel bij kan zelfs oplopen tot wel 3,50 euro bij de grootste bundel.

Nieuwe tarieven Ben

Ben heeft deze week een nieuwe bundel geïntroduceerd, de 50 minuten/SMS bundel. Samen met de introductie van de nieuwe bundel zijn de prijzen verhoogd. De provider rekent 5,50 euro voor de nieuwe en relatief dure bundel. Je betaalt niet meer 5 euro, maar 6 euro in de maand voor de 100 min/sms bundel en de 300 min/sms bundel is twee euro gestegen naar 8 euro. Onbeperkt bellen kost niet langer 10, maar 10,50 euro in de maand. Ter introductie zijn alle bundels verdubbelt, dus het aanbod is niet 50, 100, 300 en onbeperkt. Je kiest nu voor 100, 200, 600 of onbeperkt. Opvallend is het marginale verschil tussen de 100 en 200 min/sms bundel.

Terwijl bellen duurder is geworden, is data goedkoper bij Ben. De budget provider heeft de maandtarieven van alle databundels verlaagd.

  • Voor de 1 GB bundel betaal je 2,50 euro per maand in plaats van 3 euro;
  • 3 GB-bundel kost voortaan 6,00 euro per maand in plaats van 8 euro;
  • 5 GB-bundel kost voortaan 7,50 euro per maand in plaats van 11 euro.

De nieuwe tarieven zijn nu van toepassing.

Toestelfinanciering

In verband met de strengere krediet regels vanuit de Wet financieel toezicht (Wft) koos Ben in eerste instantie ervoor om geen toestelfinancieringen te faciliteren. Deze kredieten komen langzaam weer terug. Op de internet site van de budget provider zie je al enkele toestellen van meer dan 250 euro. Het overgrote deel bestaat uit telefoons die je voor minder dan 250 euro krijgt bij een telefoonabonnement.

Sinds de ‘gratis’ telefoon onder de Wft valt moeten aanbieders hun klant registreren en een inkomenslastentoets afnemen voor een lening. Ben voert de systemen gefaseerd in.

Ben is een voordelige sim only provider die gebruik maakt van het betrouwbare netwerk van T-Mobile. Het netwerk van T-Mobile werd eerder dit jaar zelfs uitgeroepen tot best getest. De onderzoekers van P3 en connect concludeerde dat het netwerk van de provider het beste netwerk van Nederland is.

Geef een reactie