Apps
28 maart 2017 door in Tele2.

Woensdag 5 april kan elke Tele2 abonnee via Google Play Store aankopen doen, zonder meteen te betalen. De provider heeft vanaf dat moment namelijk operator billing geactiveerd, waardoor aankopen zoals apps, games en in app content, worden verrekend met je factuur.

De ‘nieuwe’ manier van applicaties aankopen wordt al ondersteund door Telfort, KPN en T-Mobile. Vanaf volgende week woensdag kunnen klanten van Tele2 dus ook hun apps kopen via de telefoonrekening. Android Apps, muziek en in app aankopen eindigen overzichtelijk op je factuur aan het einde van de maand.

Android apps betalen aan het einde van de maand

De 4G Only provider Tele2 activeert woensdag 5 april operator billing binnen de Google Play store voor de Nederlandse abonnees. Operator billing betekent; apps kopen via je telefoonrekening zonder ze direct af te rekenen. Klanten van de provider kunnen er vanaf 5 april voor kiezen om aankopen in de Google Play store niet direct af te rekenen. Het is vanaf dat moment namelijk mogelijk om de aankopen aan het einde van de maand via de factuur van de provider te betalen. Games, apps, Muziek en ook in app content betaal je dan via je Tele2 factuur.

Hoe werkt operator billing?

Hoe werkt operator billing precies? Vanaf het moment dat Tele2 operator billing activeert voor de Google Play Store, kun jij aangeven of je de app direct of via je rekening wilt betalen. De dienst kun je naar eigen wens uit of aan zetten via Mijn Tele2 of de internet site van de providers. In Google Play Store krijg je bij het aankopen van een App de mogelijkheid om voor een betaalmethode te kiezen. Daar selecteer je ‘Tele2 Factuur’. Pas op, want vanaf het moment dat je deze keuze maakt, blijft het ingesteld als voorkeur betaalmethode. Achteraf of later kun je dat binnen de Store altijd weer aanpassen. Apps, ‘in app’ aankopen en digitale diensten die jij op deze manier koopt via Google Play Store, eindigen overzichtelijk op de telefoonrekening.

Operator billing is niet nieuw

Apps via je telefoonrekening betalen is niet nieuw. Een aantal providers gingen Tele2 namelijk al voor, zoals KPN, Telfort en T-Mobile. Zij bieden de dienst al enige tijd aan. Je kunt bijvoorbeeld via T-Mobile ook eenvoudig achteraf betalen. Selecteer de app, boek of muziek naar keuze in de Google Play Store en kies voor afrekenen via de T-Mobile factuur.

De provider geeft daarnaast nog een handige tip voor deze snelle maar misschien ook wel risicovolle betaalwijze. T-Mobile heeft voor de zekerheid een standaard limiet per aankoop van 70 euro. Per maand is er een limiet van 250 euro. Wil je voorkomen dat iemand zonder je toestemming verschillende apps koopt, dan kun je eenvoudig een wachtwoord instellen via de Store. Kies voor instellingen en selecteer ‘wachtwoord vereisen voor aankopen’.

Geef een reactie