inchecken smartphone ov Chipkaart
22 mei 2017 door in KPN en Vodafone.

Je portemonnee is vanaf vandaag officieel niet meer nodig! KPN, Vodafone, de OV bedrijven en OV chipkaart maker Translink bieden namelijk reizen via je Android smartphone aan. Een paar simpele handelingen en jouw smartphone is omgetoverd tot toegangspas voor het OV.

Heb jij een Vodafone sim only abonnement, KPN of een van voordeel sim only aanbieders die gebruik maken van het KPN netwerk? Dan kan jij in principe vanaf vandaag reizen met het OV via jouw eigen smartphone. Na een succesvolle testperiode bieden Translink, KPN, Vodafone en de OV bedrijven je vanaf vandaag de kans om je smartphone te transformeren tot een ov chipkaart.

Android telefoon als OV Chipkaart

We konden al met verschillende smartphones betalen en nu komt daar nog een mogelijkheid bij. Want vanaf kun jij ook reizen met je eigen smartphone. KPN, Vodafone, de chipmaker Translink en de OV bedrijven bieden je de mogelijkheid om je smartphone te transformeren tot OV Chipkaart. Na een testperiode is de tijd daar om de nieuwe techniek voor het grote publiek beschikbaar te maken. Laat je ov chipkaart maar thuis liggen!

Iedereen met een Vodafone abonnement of KPN abonnement kan gebruik maakt van de nieuwe dienst. Je moet daarvoor wel een app downloaden en het betreft nu nog alleen Android smartphones. Gebruikers van telefoons van Apple of op het Windows besturingssysteem moeten nog even wachten.

Hoe tover je een smartphone om tot OV chipkaart?

Je tovert je smartphone heel simpel om tot OV Chipkaart. De partners, Translink, KPN, Vodafone en de OV bedrijven bieden twee manieren. Allereerst dien je jezelf aan te melden op de site Ov-chipmobiel.nl. Vodafone abonnees koppelen hun OV Kaart via de Vodafone Wallet en gebruikers van het KPN netwerk kunnen de app ‘OV-chip Mobiel’ installeren op hun smartphone. In beide gevallen zal de app aangeven of jou smartphone de nieuwe dienst ondersteunt. We kunnen je alvast verklappen dat het voornamelijk de vlaggenschepen zijn en Samsung smartphones die de nieuwe techniek ondersteunen.

Vanaf vandaag kunnen een flink aantal Vodafone en KPN sim only abonnees hun volledige portemonnee thuis laten. Ook de goedkope sim only aanbieders zoals Simyo en Telfort bieden de mogelijkheid, beide providers maken gebruik van het betrouwbare KPN netwerk.

Niet alle kortingen beschikbaar

Heb je eenmaal de Android smartphone omgetoverd tot OV chipkaart, dan werkt het super eenvoudig. Je kunt nu inchecken zoals altijd al incheckte met de pas. Houd je smartphone even met de achterkant tegen de in/uit check paal en je kunt doorlopen. Vervolgens kun je heerlijk relaxed in de bus of trein werken of de krant lezen. Via de apps, Vodafone Wallet of OV-Chip Mobiel, krijg je een overzicht van je actuele saldo en zie je de laatste tien reizen. Er is daarnaast nog een super fijne functie voor haastige mensen. Je krijgt namelijk een melding als je het uitchecken bent vergeten, ideaal!

Ben je in het bezit van een kortingskaart, dan zal je nog even moeten wachten voordat deze nieuwe techniek voor jou van toepassing wordt. Op dit moment is alleen de leeftijdskorting en automatisch opladen actief. Check je nu in met je smartphone, dan betaal je de volle pond. Spoedig volgen de andere abonnementen, trajectkaarten of kortingen. Zij worden later toegevoegd aan de mobiele apps.

Wees gerust, je mobiele provider heeft geen inzicht in al je reisschema’s

Geef een reactie