20 augustus 2015 door in Algemeen en Uitgelicht.

Ruim een kwart (26%) van de Tele2-klanten met een mobiel abonnement wil binnen een jaar overstappen naar een andere provider. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Tele2 baalt en hoopt dat de uitrol van haar 4G-netwerk in maart 2016 voor positievere uitkomsten zorgt. Wie wel hoog scoort, is KPN met haar dochterproviders.

Voor het onderzoek werden 8535 Nederlanders ondervraagd in het tweede kwartaal van 2015.

Overstappen

Niet alleen Tele2-klanten stappen over. Gemiddeld wil 16 procent van de Nederlanders binnen een jaar overstappen naar een andere provider. Dit zijn vooral klanten met een mobiel abonnementen, blijkbaar zitten prepaid-klanten meer op hun plek. 12 procent van de prepaidklanten wil binnen twee jaar overstappen naar een andere provider. Bij klanten met een mobiel abonnement ligt dat aantal op 27 procent.

De minste overstappers zijn te vinden bij KPN en haar dochtermerken Telfort en Simyo. Zij willen minder vaak dan gemiddeld overstappen. Deze aantallen liggen rond de 12 procent.

Net Promotor Score

Met de Net Promotor Score wordt in kaart gebracht of mensen hun provider aan anderen zouden aanraden of juist niet. De providers scoren hierbij gemiddeld +2. Daarin scoort Tele2 beduidend laag, namelijk -18. Simpel en Telfort scoren hier net onder de nul (respectievelijk -6 en -3). Simyo scoort hier ongelooflijk hoog, namelijk +26.

Prepaidklanten mogen dan wel minder wisselen, ze blijken negatiever over hun provider te zijn dan klanten met een mobiel abonnement. Zo krijgen prepaid-aanbieders gemiddeld een NPS-score van -15. Bij de aanbieders van abonnementen ligt deze gemiddeld op +6.

Teleurstellende uitkomsten

Tele2 baalt van de uitkomsten en dat is begrijpelijk. Want waarom zou een op de vier klanten weg willen? Het zal ongetwijfeld samenhangen met het 4G-netwerk van Tele2 nog niet landelijk biedt, en concurrenten KPN, Vodafone en T-Mobile wel. Maar daar werkt Tele2 aan, ondanks het feit dat de landelijke uitrol uitgesteld is.

Geef een reactie