Wanneer jouw huidige abonnement afloopt zijn er enkele dingen die je kunt doen. Je kunt uiteraard kiezen voor de flitsende nieuwe smartphone en dus kiezen voor een regulier abonnement, maar je kunt ook eens kiezen voor een SIM Only abonnement. Je bent dan ook nog in de keuze om bij de provider te blijven, dus een contractsverlenging op basis van SIM Only, of om juist over te stappen. Wij leggen graag even uit wat voor jou misschien de beste keuze is.

Nieuwe telefoon nodig?

Veel mensen zijn doel op hun smartphone en willen graag het nieuwste van het nieuwste. Begrijpelijk want de smartphone blijft een leuk hebbeding, maar je moet misschien toch een kritisch kijken of jouw huidige smartphone nog goed functioneert. Hierbij moeten wij uiteraard niet gaan kijken naar een krasje die er op zit, maar de werkelijke werking van de smartphone. Doet deze het nog prima en kun je er nog prima mee werken? Dan is de overstap naar een SIM Only abonnement misschien de beste keuze. Je kunt er dan voor kiezen om nog voor een jaar of twee jaar bij de provider te blijven en de maandelijkse besparing te gebruiken om de te sparen voor een nieuwe smartphone. Je zult snel merken dat dit makkelijk gaat met de maandelijkse besparing.

Overstappen naar een andere providerSluit vandaag nog een nieuw sim only abonnement af en bespaar op je telefoonkosten

Bekijk acties
Wanneer je aan het einde van jouw huidige contract zit kun je overwegen om eens over te stappen naar een andere provider, zoals bij KPN, T-Mobile of Vodafone. Deze overstap, uiteraard inclusief nummerbehoud, kun je dan het beste naar een SIM Only provider maken. Hiermee heb je direct de beste besparing te pakken en maak je toch gebruik van een goed landelijk netwerk. Het kan uiteraard voorkomen dat je juist wenst over te stappen omdat je niet tevreden bent over het netwerk. Kijk dan op de website van de SIM Only provider na op welk netwerk zij hun diensten aanbieden voordat je weer een teleurstelling hebt. Overstappen is zo geregeld en nummerbehoud is tegenwoordig gratis. Je zult uiteindelijk misschien een uurtje onbereikbaar zijn, maar ook dat is tegenwoordig erg minimaal. Wanneer je dus overstapt kun jij weer in alle rust en vrijheid de juiste aanbieder selecteren en hiermee een nieuw contract aangaan voor een of twee jaar. Bij sommige SIM Only providers is het overigens ook mogelijk om een maandcontract af te sluiten.

Contractsverlenging

Een andere mogelijkheid is uiteraard om het contract bij jouw huidige provider te verlengen. Dit kan zowel online als telefonisch en in sommige gevallen loont het nog wel eens de moeite om het telefonisch te doen. Zo kun je extra voordeel afdwingen om zo klant bij hun te blijven of omdat je juist al zoveel jaar klant bent. Zomaar even overstappen naar een andere provider raden wij dan ook niet aan zolang je ook de aanbieding van de huidige provider hebt gehoord. Providers willen uiteraard klanten die op hun netwerk blijven en zullen hier dan ook alles aan doen. Extra korting wat wordt afgedwongen door de klant is een dagelijkse routine geworden voor deze providers en ze gaan er ook nog vaak in mee. Ben echter ook zo sterk aan de telefoon door de aanbieding even aan te kijken en dat je even op internet de aanbieding met andere providers gaat vergelijken. Dit is ook jouw goed recht om dit te doen.

Telefoon los kopen

Je kunt er ook voor kiezen om een nieuw SIM Only abonnement af te sluiten, al dan niet met nummerbehoud, inclusief een nieuwe telefoon. Deze telefoon schaf jij dan zelf elders aan. Hierbij kun je er voor kiezen om ook jouw huidige telefoon nog eens te verkopen voor een leuk bedrag waardoor de eigen investering in een nieuwe losse smartphone ook nog eens een stuk lager komt te liggen. Dit brengt zeker voordelen met zich mee, omdat je dan ook weer direct bespaart op de maandelijkse kosten en deze besparing kun je gebruiken om weer te gaan sparen voor een nieuwe telefoon in de toekomst.