De naam SIM Only zegt het al, het is enkel een simkaart. Met een simkaart kan er natuurlijk weinig gedaan worden en daarom kunnen wij misschien beter even de vergelijking gaan leggen met het alom bekende prepaid. Ook hier gaat het om een klein pakketje met een simkaart en een mobiel nummer. De simkaart steek je in de smartphone waarna er gebeld kan worden. Op de simkaart staat de informatie over de simkaart welke weer contact zoekt met een centrale om te achterhalen om welk abonnement het gaat. Het is techniek die soms nog steeds de wenkbrauwen doet fronzen en wij jou niet mee gaan lastigvallen. Toch betekend deze ene kaart wel een stukje revolutie in Nederland, want SIM Only is korter in Nederland een term geworden dan menigeen denkt.

De komst van SIM Only

Meer te weten komen over sim only abonnementen?

Naar keuzehulp
In Nederland zijn wij bekend en vertrouwd geraakt met het feit dat wij een abonnement aanschaffen in combinatie met smartphone. Iedereen wenst immers de nieuwste smartphone in handen te hebben. Toch is deze manier van aanbieden in het buitenland juist weer ongewoon. Hierbij staat een SIM Only abonnement meer centraal en moet de consument juist een toestel los bijkopen. Inmiddels is ook een SIM Only abonnement in Nederland verkrijgbaar, maar het heefty lang geduurd voordat providers ook in Nederland hier mee aan de slag gingen en het actief gingen verkopen. Toch heeft het voor de provider als voor de consument vele voordelen en deze voordelen komen steeds beter naar voren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer consumenten, maar ook bedrijven, overstappen op een SIM Only abonnement.

Een SIM Only abonnement

Bij een SIM Only abonnement wordt er dus enkel een simkaart verstrekt waarom een SIM Only abonnement naar keuze op wordt geactiveerd. Aangezien de provider geen toestel hoeft te financieren zal de provider dit belonen met extra korting op het abonnement. Het voordeel op de maandelijkse kosten op een SIM Only abonnement kan wel oplopen tot 70% ten opzichte van een regulier abonnement. Het is dan ook niet vreemd dat dit type abonnement de laatste jaren een enorm vlucht en groei heeft doorgemaakt in tijden van de crisis. Ook het aantal providers die deze abonnementen aanbieden is enorm en er is volop keuze in deze type abonnementen waar het grote voordeel voorop staat.

Dezelfde voorwaarden

In tegenstelling, wat soms nog gedacht wordt, heeft een SIM Only abonnement vrijwel dezelfde voorwaarden als een regulier abonnement. Ook de diensten en de mogelijkheden zijn exact hetzelfde en hierin wordt dus geen onderscheid gemaakt. Bij de grotere providers worden ook vaak dezelfde reguliere abonnementen aangeboden als SIM Only abonnementen, echter dan met hogere kortingen op de maandlasten. De mogelijkheden en extra diensten voor deze abonnees blijven echter altijd hetzelfde. Uiteraard kan het aanbod van abonnementen en diensten per provider verschillen en hierin zijn dan ook de verschillen te ontdekken. Juist op deze verschillen proberen de providers elkaar weer een stap voor te zijn.

Overtuigd van de voordelen van Sim Only?

Wildgroei in sim only aanbieders

Juist door de populariteit van SIM Only is er ook een wildgroei ontstaan aan aanbieders. Inmiddels tellen wij ruim 15 providers in Nederland die dergelijke abonnementen aanbieden, echter is niet elke SIM Only provider ook voor de consument bedoeld. Als wij ons puur richten op de consumentenmarkt kunnen wij er makkelijk tien tellen, en dan heb je eigenlijk al een behoorlijk aanbod. In tegenstelling tot andere landen is Nederland hiermee een voorloper. Dit brengt wel het nadeel met zich mee dat de consument op zijn hoede moet zijn en het vergelijken van dergelijke SIM Only abonnementen is dan ook echt een aanrader.