Wanneer je voor een SIM Only gaat kiezen ben je wellicht al bewust van het feit dat de maandelijkse kosten een stuk lager liggen dan wanneer je kiest voor een regulier abonnement met een nieuwe smartphone. De provider hoeft immers geen smartphone gratis weg te geven en jij lost dus ook geen smartphone meer af. Je hebt nu enkel het abonnement wat je maandelijks moet betalen en dit is een direct besparing zonder al te veel moeite. Toch zijn er nog enkele andere voordelen te noemen waarom juist een SIM Only ook de juiste keuze kan zijn.

Abonnement

Weet jij al wat de voordelen van Sim Only zijn?

Bekijk aanbod
Een SIM Only abonnement is simpelweg een normaal abonnement, echter dan zonder een telefoon. Je hebt dus ook het gemak van een normaal abonnement, met als voordeel dat je maandelijks minder abonnementskosten hebt. De mogelijkheden en diensten die standaard aanwezig zijn bij een normaal abonnement zijn ook gewoon aanwezig bij een SIM Only abonnement en hier wordt dus geen onderscheid in gemaakt. Jij hebt dus ook gewoon de belminuten en de data en jij kunt ook gewoon extra diensten afsluiten zoals bellen in het buitenland of onbeperkt muziek streamen. Uiteraard kan dit wel per provider verschillen, maar in de regel genomen is hier ook geen beperking aanwezig voor een SIM Only abonnement. Je bespaart dus wel, maar je levert niets in op het gebied van mogelijkheden en in dit geval kunnen wij dan ook spreken van een echte win-winsituatie.

Contracten

Ook bij SIM Only abonnementen werkt een provider gewoon met contracten. Er zijn providers die standaard werken met contracten van twee jaar en die dan ook direct hoge kortingen geven. Er zijn echter ook providers die eenjarige contracten of zelfs maandcontracten kennen. Dit laatste contract is enkel bij SIM Only weer mogelijk en biedt daarnaast erg veel vrijheid. Je kunt feitelijk elke maand opzeggen, maar ook elke maand gewoon weer de bundel aanpassen naar wens. Dit stukje vrijheid is enkel bij SIM Only mogelijk en zeker niet bij een regulier abonnement. Juist deze vrijheid is kenmerkend voor SIM Only, maar deze vrijheid gaat ook nog een stuk verder dan menigeen denkt.

Vrijheid

Waar wij het al eerder hadden voor de vrijheid in contracten gaat de vrijheid bij het kiezen van een SIM Only abonnement nog een stuk verder. Zo is het bij een dergelijk abonnement tegenwoordig meer dan gebruikelijk om zelf de bundel samen te stellen. Zo kun jij zelf het aantal belminuten, SMS en data bepalen. Je hebt dan dus altijd een abonnement wat precies past bij jou belgedrag of surfgedrag. Het gemak waarmee je de gewenste bundel kunt aanschaffen is bij veel providers inmiddels mogelijk en wordt ook als enorm voordeel gezien. Deze vrijheid lijkt inmiddels ook bij de normale abonnementen langzaam te komen, maar dit heeft nog een lange weg te gaan. De vrije keuze in het zelf samenstellen van de bundel heeft SIM Only dan ook tot een groot succes gemaakt in Nederland en inmiddels kunnen wij dan ook niet meer zonder deze vrijheid.

Concurrentie

Een ander, niet direct zicthbaar, voordeel is de enorme concurrentie op deze markt. Het aantal aanbieders van SIM Only abonnementen is enorm en elke provider wil graag die ene klant binnenslepen. De provider zal er dan ook alles aan doen om de diensten te verfijnen en het aanbod scherper neer te leggen. Dit heeft tot resultaat dat wij kunnen spreken dat wij in Nederland behoorlijk goedkope SIM Only abonnementen hebben met toch aardig wat belminuten. Deze concurrentie onderling heeft dus zeker zijn voordeel, aangezien het nu om een echte strijd gaat om die ene klant te winnen. Hier profiteren wij als consument weer direct van.

Meer informatie over de voordelen van Sim Only?