Een abonnement is een abonnement zeggen velen, maar bij SIM Only ligt dit toch net iets anders. Dit heeft te maken met de vrijheid van keuze bij deze abonnementsvorm. Derhalve bestaat een abonnement uit verschillende lagen die elk door de consument weer zelf in te stellen zijn. De keuze wordt hierdoor misschien lastiger, maar je kunt wel het juiste SIM Only abonnement kiezen die bij jouw belgedrag past. Deze vrijheid heeft dus ook zeker zijn voordelen.

Termijn

Liever direct naar de beste sim only aanbiedingen?

Bekijk acties
De eerste keuze die gemaakt moet worden is de contractstermijn. In veel gevallen zal er een keuze zijn uit een eenjarig contract of juist een tweejarig contract. Er zijn echter ook SIM Only providers die maandcontracten aanbieden. Dit laatste is natuurlijk wel interessant, want hiermee kun je maandelijks de bundel bijstellen, maar het levert de minste korting op. Het mag dan ook voor zich spreken dat de provider een verbintenis voor twee jaar, dus een tweejarig contract, het beste beloont en dus ook meer korting geeft. Een mooie tussenoplossing is een eenjarig contract, waarbij de korting veelal exact in het midden ligt. Wij raden vaak aan om te kiezen voor een maandcontract of een eenjarig contract, maar uiteraard ben jij vrij om deze keuze te maken.

Belminuten

Een tweede belangrijke factor binnen een SIM Only abonnement is het aantal belminuten. Hiervoor is het wel noodzakelijk om goed inzicht te hebben in jouw eigen belgedrag. Wij raden daarom ook aan om hiervoor de laatste facturen van de huidige provider er bij te pakken en hier een gemiddelde uit te nemen om tot het aantal belminuten te komen. Ook met prepaid is dit mogelijk, maar dan moet je het opgewaardeerde beltegoed delen door de kosten per minuut. Dit is dus net wat lastiger. Met deze informatie kun je echter wel erg goed inschatten wat je gemiddeld maandelijks verbruikt en met een SIM Only abonnement is het zeker niet gek om het aantal belminuten naar boven af te ronden. Je betaald immers toch al minder.

Databundel

Steeds meer Nederlanders gebruiken ook mobiel internet om bijvoorbeeld hun Facebook even te bekijken of om juist de e-mail binnen te halen. Mobiel internet is een algemeen iets geworden en wordt vaak standaard aangeboden bij een SIM Only abonnement. Ook bij een databundel geldt dat je makkelijk kunt achterhalen wat je maandelijks werkelijk verbruikt en hiervoor kun je het beste ook weer de website raadplegen van de provider waar je nu bij zit. Een andere handigheid is om de data op de telefoon te bekijken, echter moet je hier wel rekening houden dat ook WiFi hierbij wordt opgeteld. Dit kan dan dus weer een vertekend beeld geven.

SMS

Een dienst die steeds minder gebruikt wordt is SMS. Bij veel providers worden de SMS’jes nu direct verrekend uit de belbundel. Zo kost een SMS’je net zoveel als een belminuut. Veel aanbiedingen zullen dus ook een combinatie zijn van belminuten en/of SMS’jes, maar voor diegene die nog wel veel SMS’jes verstuurd kan nog steeds aparte bundels aanschaffen om goedkoper te kunnen SMS’en. Met de komst van berichtendiensten zoals WhatsApp, wat via mobiel internet gaat, is ook het aantal verstuurde SMS berichten drastisch gedaald. Ook dit zal merkbaar zijn op jou eigen factuur wanneer je deze vergelijkt met enkele jaren geleden.

Extra diensten

Een keuze die misschien minder belangrijk is, is het gebruik van extra diensten. Veel providers bieden extra diensten aan zoals muziek streamen of buitenlandbundels. Ook hierin moet je goed afwegen wat je werkelijk gebruikt. Als jij bijvoorbeeld vaak in het buitenland zit is het wellicht verstandig om toch voor een buitenlandbundel te kiezen, terwijl de ander juist weinig in het buitenland is. Overigens kunnen deze extra bundels vaak ten alle tijden worden geactiveerd en hebben dus zeker geen prioriteit wanneer je voor het eerst een SIM Only abonnement afsluit. Deze bundels kunnen dus ook gemakkelijk tijdens de contractsduur nog worden toegevoegd aan het bestaande abonnement. Derhalve is de keuze voor dergelijke bundels minder belangrijk en zijn de eerste drie punten het meest belangrijk om tot het juiste SIM Only abonnement te komen.

Is je vraag nog niet beantwoord?