Met een SIM Only abonnement heb je al mooi de eerste stap gezet in het besparen op mobiele telefoonkosten, maar ook op een SIM Only kan nog verder bespaart worden om zo de kosten op de factuur verder te beperken. Met enkele simpele bespaartips kun je wellicht ook de belbundel of databundel iets naar beneden stellen aangezien je met deze tips de bundels aardig ontlast en je dus maandelijks nog een tegoed over houdt.

Maak zoveel mogelijk gebruik van WiFiWil jij ook besparen op je maandlasten? Kies vandaag nog voor een Sim Only!

Bekijk acties
De belangrijkste tip die wij misschien wel kunnen geven is WiFi. Probeer waar dit mogelijk is om in te loggen op WiFi. Bij vrijwel elke smartphone is dit tegenwoordig standaard aanwezig en kun je WiFi makkelijk aanzetten en configureren. Hierdoor kun je al makkelijk de databundel ontzien en maak je gewoon gebruik van een internetverbinding. Veel mensen hebben tegenwoordig thuis ook WiFi en het is dan ook verstandig om de smartphone direct te koppelen aan WiFi wanneer je weer thuis bent. De omschakeling van een mobiele dataverbinding naar WiFi zal door de smartphone automatisch ingezet worden en hier hoef je dan dus ook verder niets voor te doen. Waar je nu maandelijks misschien 2 GB data verbruikt kan het makkelijk zijn dat je nu nog maar 1 GB per maand verbruikt. Een fikse besparing dus!

Internetbellen

In het verlengde van WiFi kun je ook gaan denken om gebruik te maken van applicaties die het mogelijk maken om via internet te bellen. Een veel besproken en gebruikte applicatie is natuurlijk Skype. De werking hiervan is eenvoudig en je kunt eenvoudig ook gratis bellen naar andere mensen, mits deze ook online zijn en de Skype applicatie geactiveerd hebben. Ook Facebook heeft binnen zijn applicaties een dergelijke functie ingebouwd en werkt louter via internet. Ook met deze applicatie kun je dus bellen naar andere online gebruikers. De applicaties zijn gratis te downloaden en te gebruiken, maar uiteraard raden wij wel aan om deze belfuncties enkel te gebruiken wanneer je ook connectie hebt met WiFi, want anders kan de databundel wel eens heel snel opraken.

Messengers

Alhoewel ontzettend veel mensen al gebruik maken van de verschillende messengers, zoals WhatsApp of Telegram, kunnen wij het nogmaals benadrukken dat het gebruik hiervan een enorme kostenbesparing kan zijn wanneer jij nu nog gebruik maakt van SMS. Deze applicaties kunnen gratis gedownload worden en stellen jou in staat om met een dataverbinding alsnog berichten naar elkaar te versturen zonder dat hiervoor verdere kosten in rekening worden gebracht. De extra betaalde bundel voor SMS kan dan direct uit de facturatie gehaald worden, want je zult nooit anders meer willen. Dit laatste komt mede ook door de eenvoudige en gebruiksvriendelijke opzet van deze messengers die het juist ook zo laagdrempelig maakt omover te stappen naar dergelijke applicaties.

Bespaar op je maandlasten door vooraf goed te vergelijken

Een andere belangrijke tip die wij graag willen geven is om bij de aanschaf van een nieuw Sim Only abonnement ook eens te letten op de kosten per minuut of de kosten per MB. Per provider kan dit nog wel eens behoorlijk verschillen en als je dan toch onverhoopt buiten de bundel belt kom je niet plotseling voor hoge onverwachte rekeningen te zitten. Het onderling vergelijken van deze abonnementen en/of providers kan jou misschien ook wel weer op andere gedachten brengen als je al een abonnement op het oog had. Een goedkoop SIM Only abonnement kan dus buiten de bundel plotseling heel erg duur uitvallen en dat zou natuurlijk zonde zijn op de besparing die jij graag wenst door te voeren.