Welk abonnement past bij mijn belgedrag? Hoeveel belminuten, SMS en MB’s denk ik te gaan verbruiken? Het maken van de juiste keuze voor een SIM Only abonnement is niet eenvoudig en er zijn veel externe factoren waar je rekening mee moet houden. Zomaar even een abonnement aanschaffen doet niemand en er moeten wel overwogen keuzes gemaakt worden voordat je overgaat tot het afsluiten van een contract. Je zit er immers meteen een jaar en soms twee jaar aan vast. Wij geven graag enkele tips om sneller tot een goede beslissing te komen.

Eigen inzichtBenieuwd welke Sim Only het beste bij jou past?

Bekijk aanbod
Het is belangrijk om in eerste instantie eigen inzicht te hebben in jouw bel- en surfgedrag. Je hebt dit misschien zelf niet helemaal in de gaten, maar de facturen van de huidige provider kunnen hierin een uitkomst bieden. Je hebt dan direct inzicht in het aantal verbelde minuten van de vorige maand en je kunt ook kijken of je buiten de databundel bent geweest. Voor het aantal belminuten raden wij aan om het gemiddelde aantal minuten over de laatste drie maanden te pakken. Ook zijn er tegenwoordig handige applicaties beschikbaar om te bewaken hoeveel data je werkelijk verbruikt. Hierbij wordt er al rekening gehouden met data wat je werkelijk mobiel verbruikt en welke data via WiFi is verzonden. De werkelijk verbruikte data is uiteraard de data die als leidraad genomen moet worden. Uiteindelijk zul je een aardig inzicht hebben in het totale maandelijkse verbruik en aangezien je toch op zoek bent naar een SIM Only kunnen wij aanraden om het aantal belminuten of data ruim naar boven af te ronden. Zo heb je nooit onverwachts een rekening op de deurmat liggen.

Wat voor type contract kies jij?

Bij een SIM Only abonnement is er de mogelijkheid om te kiezen uit een maandcontract, jaarcontract of een tweejarig contract. Het is een keuze die misschien wat makkelijk te maken is dan het samenstellen van de bundel, maar ook hier moet niet licht over gedacht worden. Met een tweejarig contract zul je de meeste korting ontvangen, terwijl een maandcontract vrijwel geen korting kent. Overigens zal een maandcontract altijd nog goedkoper zijn dan een normaal abonnement met dezelfde bundel. Op de website van de providers wordt netjes uitgelegd wat de verschillen tussen de contracten zijn en ook niet elke provider biedt maandcontracten aan. Ook hierin zijn dus wel verschillen op te merken, maar het is een keuze die makkelijker te maken is als je overgaat tot het afsluiten van een abonnement.

Welke extra diensten heb je nodig?

Je wilt wellicht ook extra diensten of je bent een bepaalde dienst gewend? Kijk dan ook even goed naar de extra mogelijkheden die de provider aanbiedt. Kleinere SIM Only aanbieders zullen vaak geen extra diensten aanbieden zoals streaming, terwijl de grote providers juist hierin weer uitblinken en dit wel weer aanbieden. Besef dan ook even goed of je dit ook werkelijk wenst. Een veel gebruikte extra dienst is goedkoper bellen in het buitenland. Veel SIM Only providers bieden dit aan, maar met wisselende tarieven en tarieven die nog eens verder uit elkaar liggen. Als je dus vaak in het buitenland bent kan hierin al een grote besparing gemaakt worden door te kiezen voor de juiste provider met de juiste bundel om goedkoper uit te zijn. Ook hierin merk je dus ook dat het afsluiten van een SIM Only abonnement ook heel erg persoonlijk is en je dus ook echt datgene samenstelt wat precies in jou straatje past.

Vergelijken loont!

Door het enorme aanbod van providers is het raadzaam om eerst goed te vergelijken. Kies hierbij het aantal belminuten en data als leidraad om de vergelijking te starten. Er zullen direct een aantal providers uit de vergelijker rollen waar jij misschien nog nooit van had gehoord of nog niet eens had bedacht om eens op te nemen in de lijst met potentiĆ«le providers. Ook hier is dus een dergelijke vergelijking makkelijk en gratis gedaan en kan ook weer veel euro’s schelen per maand.