Tegenwoordig beschikt vrijwel iedereen over een smartphone en dus ook over de mogelijkheid om applicaties te downloaden en te installeren. Het is natuurlijk erg leuke om apps zoals Facebook en Twitter te installeren om zo in contact te blijven met vrienden en familie, maar sommige apps zijn ook erg nuttig en kunnen je behoeden voor een hoge onverwachte factuur. Welke app is het beste te gebruiken om inzicht te krijgen in je belkosten?

Belkosten app van KPNBenieuwd hoeveel jij kunt besparen met een Sim Only abonnement?

Bekijk acties
De grootste telecomprovider van Nederland, KPN, heeft een tweetal applicaties die jou in staat stellen om alle kosten in de hand te houden. Met de KPN MB Meter kun jij al jou verbruikte data in de gaten houden en heb je dus ook direct overzicht hoeveel data je nog kunt verbruiken. Deze applicatie is geschikt voor elke provider aangezien jij hier zelf alle data invoert met betrekking tot de databundel en wanneer je weer nieuwe data krijgt vanuit de provider. Met de applicatie MijnKPN heb je een gepersonaliseerde omgeving van KPN waarin alles terug te vinden is zoals resterende belbundel, dataverbruik en overzicht van de facturen. Met een simpele druk op de knop weet je exact hoeveel je nog kunt verbellen per maand!

T-Mobile belkosten app

Ook de provider T-Mobile heeft uiteraard een applicatie, genaamd My T-Mobile. Binnen deze applicatie kun je makkelijk de laatste facturen inzien en de belstatus opvragen. Het gebruik van deze applicatie gaat even net wat verder dan een simpele status, want je kunt ook nog gebruik maken van extra diensten die T-Mobile aanbiedt en zo kun je ook heel makkelijk deze applicatie gebruiken als vervanger van de website van T-Mobile. Vrijwel alle informatie wat op de website staat is ook weer terug te vinden binnen deze applicatie.

Ziggo apps om je kosten te besparen

Maak jij gebruik van een SIM Only abonnement van Ziggo? Dan is Ziggo Verbruik wellicht wel een handige applicatie voor jou! Met deze simpele applicatie kun je het dataverbruik makkelijk in de gaten houden en er wordt ook direct onderscheid gemaakt in data wat via WiFi gaat of wat echt via een mobiele dataverbinding gaat. Hierdoor heb je altijd een correct beeld in het werkelijke dataverbruik en weet je zeker dat je nooit buiten je bundel gaat.

Vodafone apps om kosten te besparen

Ook Vodafone kan uiteraard niet achterblijven en heeft ook een erg handige applicatie om het verbruik en het tegoed inzichtelijk te maken. Deze applicatie heet My Vodafone en kan ook gratis worden gedownload. Je hebt direct inzicht in het abonnement, einddatum, tegoed, verbruik en indien je gebruik maakt van prepaid kun je ook direct opwaarderen. Ook kun je binnen deze applicatie makkelijk tarieven opzoeken voor het bellen in het buitenland. Een erg handige en allesomvattende applicatie vanuit Vodafone.

Overige providers
Uiteraard zijn er nog legio andere provider, zoals Simyo en hollandsnieuwe, die over een dergelijke applicatie beschikken. De ene applicatie is uitgebreider dan de andere, maar feitelijk doen ze allemaal hetzelfde. Ze geven makkelijk inzicht in het abonnement, rekeningen en het tegoed wat je nog hebt voor die maand. Wij raden dan ook aan om in de downloadwinkels van Apple of Google deze applicaties op te zoeken, want met een simpele druk op de knop heb je direct inzicht in het maandelijkse verbruik en ben jij direct baas over de kosten.