Nederlanders trekken er rond de zomervakantie en wintervakantie weer massaal op uit om weer even te genieten van de welverdiende rust. In hun bagage zit dan ook de zwembroek, het goede boek, de reisgids en een paar leuke t-shirts. Bij het inpakken wordt aan alles gedacht, behalve aan de telefoon met het abonnement. Zonder hierbij over na te denken vertrekt men gewoon en na de vakantie komt de provider met een rekening waar je even stijl van achterover valt. Er zijn enkele makkelijke tips die wij graag met jou delen om deze te hoge rekening te vermijden.

Mobiel internetGa je op vakantie? Sluit een Sim Only abonnement af met buitenlandbundel!

Bekijk aanbod
De grote boosdoener is vaak mobiel internet. De kosten voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland zijn enorm en per provider kan dit ook verschillen. Wanneer je naar een land gaat, zoals AustraliĆ« of misschien IndonesiĆ« kunnen de verschillen tussen de providers al makkelijk enkele euro’s per MB zijn. Wij raden dan ook aan om de mobiele dataverbinding op de telefoon uit te schakelen om zo roamingkosten voor data te voorkomen. Laat echter wel de WiFi aan staan, want tegenwoordig is vrijwel op elke luchthaven of in elk hotel een WiFi verbinding aanwezig waar je veelal gratis gebruik van mag maken. Zo blijf je toch goed bereikbaar en kun je de eerste foto’s direct delen met vrienden via WhatsApp of zelfs Facebook.

Bellen in het buitenland

Het bellen in het buitenland kan ook aardig in de papieren lopen. Afhankelijk van het land waarin de reis is kan dit per provider, net als bij data, enkele euro’s per minuut verschillen. Wij raden dan ook aan om het bellen te minimaliseren en de telefoon enkel bij de hand te houden voor noodgevallen. Je bent immers op vakantie en hier moet je je rust pakken en genieten van het land waar je op reis bent, maar het gevoel dat je bereikbaar bent is natuurlijk ook wel wat waard. Zeker voor familie of vrienden. Mocht je toch, om wat voor een reden dan ook, vaker even naar het thuisfront willen bellen is misschien een belkaart, welke verkrijgbaar zijn bij de lokale belhuizen, nog de beste optie. Je betaald slechts een fractie van wat je normaal zou betalen met de mobiele telefoon en je kunt dus ook veel meer bellen voor minder geld.

Buitenlandbundels

Steeds meer providers bieden ook buitenlandbundels aan. Hierbij moet je echter wel even opletten wat deze bundel inhoudt. Bij sommige providers wordt deze bundel geactiveerd zodat je ook in het buitenland kunt bellen. Je rekent dan alsnog gewoon het volle tarief af en dat is natuurlijk zonde. Er zijn echter ook providers die met deze bundel korting geven op de belkosten in het buitenland of zelfs belminuten en/of data. Deze bundels zijn dan ook vele malen interessanter, maar dit is natuurlijk wel afhankelijk van jouw provider. Het grote voordeel van een dergelijke bundel is dat deze vaak geactiveerd kan worden voor een maand waarna deze ook weer na een maand gedeactiveerd kan worden. Zo heb je de kosten compleet in bedwang en heb je toch op een simpele manier de belkosten in het buitenland fors gereduceerd. Navraag bij jouw eigen provider, of de website hiervan, levert vaak al voldoende informatie om tot dit besluit te komen.

Prepaid

Een andere methode om goedkoop te bellen in het buitenland is het kopen van een prepaidkaart van een lokale provider aldaar. Het thuisfront moet dan wel op de hoogte zijn van het tijdelijke nieuwe nummer, maar op deze manier bespaar je wel direct op de kosten. Een dergelijke aanschaf is wellicht interessant wanneer je voor langere tijd in het buitenland zit en je ook vaker wenst te bellen. Wanneer je twee weken in het buitenland zit zijn de eerst genoemde bespaartips al meer dan afdoende om een hoge rekening te vermijden.