Het beste SIM Only abonnement bestaat in onze ogen niet. Elk SIM Only abonnement heeft namelijk zijn eigen voordelen en ook nadelen. Het is een persoonlijke voorkeur of wens wat er allemaal in een dergelijk abonnement aanwezig moet zijn. Zo wenst de een dat er juist veel belminuten aanwezig zijn, terwijl de ander juist veel data verbruikt of veel SMS’jes. Veel SIM Only abonnementen kunnen tegenwoordig helemaal zelf samengesteld worden en dit is een groot voordeel voor de eindgebruiker die dan ook zelf kan bepalen wat hij wenst of juist niet wenst. Deze abonnementen vinden dan ook gretig aftrek en kunnen voor velen gezien worden als de abonnementen die het beste aan te passen zijn aan jouw situatie. Met deze gedachte kunnen wij dus wel een mooie lijst opstellen.

hollandsnieuwe Sim OnlyBenieuwd welke Sim Only het beste bij jou past?

Bekijk aanbod
Op nummer vijf treffen we de SIM Only provider hollandsnieuwe aan. Het is een tamelijk nieuwe provider die sinds enkele jaren actief is op het kwalitatief goede netwerk van Vodafone. Het betrouwbare netwerk van Vodafone, voor een schappelijke prijs dus. Toch moeten we een kleine kanttekening zetten bij het aanbod, want ondanks dat de bundels zelf zijn samen te stellen is het aanbod van belminuten en data lager dan gemiddeld. Een abonnement met 10 GB mobiel internet kennen ze bijvoorbeeld (nog) niet bij hollandsnieuwe.

Sim Only van Ben

Op nummer vier treffen we de bekende provider Ben aan. Het is het meest markante merk van alle aanbieders bij elkaar, want wie herinnert zich nog de reclames met de teksten “Ik ben Ben, wie ben jij?”. Inmiddels gaat Ben, onder de vlag van T-Mobile, door het leven als SIM Only provider. Ben biedt enkel maandcontracten en tweejarige contracten aan en dit is in onze ogen net even wat te weinig vrijheid. Ook het aantal belminuten gaat met forse sprongen en de flexibiliteit is hier dus even net wat minder. Over het aanbod van de data, inclusief 4G mogelijkheden hebben wij totaal geen klachten. Daarvoor kan je uitstekend bij Ben terecht.

Youfone Sim Only

Op nummer drie treffen we Youfone aan. Deze aanbieder opereert op het netwerk van KPN en biedt meer flexibiliteit dan de eerste twee aanbieders. Zo werkt Youfone met maandcontracten, jaarcontracten of tweejarige contracten en is er veel meer keuze in het aantal belminuten en data. Een nadeel is misschien dan nog dat vanaf 1 GB data de 4G snelheid nog als optie genomen kan worden. Hiervoor moet dan dus ook extra betaald worden. De extra diensten zijn wel weer erg aantrekkelijk en daarom is Youfone een provider die terecht op nummer drie staat in deze lijst van beste SIM Only abonnementen.

Abonnementen van Simpel

Op nummer twee treffen we Simpel aan. Vooral de helderde structuur en de extra dienstverlening rondom kinderen maakt het deze provider weer zo uniek. Ook het feit dat ook klanten met een BKR-registratie welkom zijn is een groot pluspunt bij deze provider. De mogelijkheden met betrekking tot het aantal belminuten en data is ook erg goed te noemen en zonder al te veel poespas heb je een goedkoop SIM Only abonnement en dan ook nog eens op het betrouwbare netwerk van KPN!

Simyo Sim Only

Simyo beste providerOp nummer staat volgens ons absoluut Simyo. Ook andere belangrijke consumentenautoriteiten bestempelen Simyo als de beste SIM Only provider, mede door de klantvriendelijkheid en de eenvoud in hun producten. Uiteraard is dit ook veel waard en hier scoort Simyo dan ook erg hoog mee. In tegenstelling tot de overige providers kun je bij Simyo voor maximaal een jaar een contract aangaan, maar wel het maximale voordeel meepakken en kan er desondanks ontzettend goed gekozen worden in het aantal belminuten of data. Ten hierbij nog eens op dat dit maandelijks nog gratis is aan te passen maakt het Simyo de onbetwiste winnaar in deze categorie. En voor wie het nog wil weten, ook Simyo maakt gebruik van het KPN netwerk en zo heb je dus vrijwel overal in Nederland goede dekking.