Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement? En heeft het ook nadelen? Het voordeel begint uiteraard bij de maandelijkse kosten. Ten opzichte van een regulier abonnement betaal je maandelijks fors minder doordat je er geen telefoon bij koopt. Bij een normaal abonnement moet de provider de investering in de telefoon ook weer doorberekenen in de maandelijkse abonnementskosten. Dit voordeel wordt direct door de provider doorberekent en hierdoor kan de provider ook zijn abonnementen erg scherp in de markt zetten. Zo goedkoop zelfs dat er SIM Only abonnementen zijn die ruim 70% goedkoper zijn dan zijn reguliere broer. Met een sim only abonnement bespaar je zo’n 300 euro op jaarbasis.

Normaal abonnementBen jij overtuigd? Sluit dan vandaag nog een Sim Only af

Bekijk website
Iedereen kent het spreekwoord wel: “goedkoop is duurkoop”. In het geval van een SIM Only abonnement geldt dit zeker niet, want bij deze abonnementsvorm betaal je minder maar je hebt wel alle voordelen van een normaal abonnement. Ook bij deze SIM Only abonnementen kun je normaal bellen zonder enige beperking en behoort mobiel internet ook gewoon tot de mogelijkheden. Voor deze abonnementen geldt dan ook dat goedkoop de meest verstandige keuze is en zeker geen duurkoop. Je krijgt immers dezelfde dienstverlening en mogelijkheden in vergelijking met een normaal abonnement.

Samenstellen van je abonnement

Een ander groot voordeel van een SIM Only abonnement is de mogelijkheid tot het samenstellen van het abonnement. Waar bij een regulier abonnement de bundels veelal door de provider zijn samengesteld om zo tot een interessante aanbieding te kunnen komen, kun je bij een SIM Only abonnement zelf de aanbieding maken. Zo kun jij zelf bepalen of je een maandelijks contract wenst, een eenjarig contract of misschien wel een tweejarig contract. Afhankelijk van de keuze in deze contractstermijnen kan het voordeel ook nog eens oplopen, waarbij een tweejarig contract uiteraard het meeste voordeel oplevert op de maandelijkse factuur. Daarnaast heb je als consument ook nog eens de vrijheid om uit het gewenst aantal belminuten te kiezen en de gewenste databundel voor mobiel internet. Deze vrijheid is steeds meer in opkomst en lijkt ook bij reguliere abonnementen langzaam beschikbaar te komen. Toch hebben veel SIM Only providers deze constructie al standaard opgenomen en hiermee wordt de vrijheid van een SIM Only abonnement nogmaals onderstreept.

Maandelijks opzegbaar, je zit dus nergens aan vast

Het is misschien niet bij alle SIM Only providers mogelijk, maar bij veel aanbieders is het mogelijk om het SIM Only abonnement maandelijks weer op te zeggen. Je geniet dan misschien niet van de extra hoge korting wanneer je een jaarcontract tekent, maar je hebt wel de vrijheid om over te stappen wanneer je dit wenst. Een ander bijkomend voordeel is dat je hierdoor ook maandelijks de belbundel weer kunt bijstellen naar boven of beneden. Dit laatste geldt uiteraard ook voor de databundel. Zo kan het dus voorkomen dat je in een bepaalde maand veel belt (denk hierbij aan de kerstdagen) en juist in een bepaalde maand bijna niet (denk hierbij aan de vakantie). Jij kunt dus maandelijks jouw belgedrag aanpassen aan jouw situatie en dit is ook de vrijheid die SIM Only heet.

Veel keuze in diverse providers

Een ander groot bijkomend voordeel van een SIM Only abonnement is de ruime keuze uit providers. Er zijn dus talloze aanbiedingen te vinden en hierdoor kun jij sneller en beter slagen voor een geschikt abonnement wat goed past bij jou belgedrag. Doordat er veel keuze is loont het ook zeker de moeite om te vergelijken om zo ook tot de voordeligste keuze te komen. Providers proberen elkaar constant weer slimmer af te zijn en op internet zijn er dan ook talloze aanbiedingen terug te vinden voor een SIM Only abonnement.