Een SIM Only abonnement leent zich juist uitstekend om ook in het buitenland te gebruiken. Een Sim Only abonnement wijkt qua dienstverlening niet af in vergelijking met een normaal abonnement. Extra bundels voor bijvoorbeeld goedkoop bellen in het buitenland behoren dan ook gewoon tot de mogelijkheden, maar ook zonder deze aparte belbundels kun jij gewoon mobiel bellen in het buitenland. De mogelijkheden met een dergelijk SIM Only abonnement zijn ook grenzeloos en dus ook mobiel internet in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Voorbereiding voor op vakantieIs een sim only abonnement iets voor jou?

Bekijk website
Er zijn veel SIM Only abonnementen leverbaar waarbij je maandelijks kunt opzeggen. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om eens op koopjesjacht te gaan en speciaal voor het buitenland een dergelijke abonnementsvorm af te sluiten. Hierbij kun jij dus specifiek op het land waar jij gaat verblijven tarieven gaan vergelijken. Het mag voor zich spreken dat het bellen in het buitenland duurder is dan wanneer je gewoon in Nederland belt. Maar de tarieven van de verschillende providers verschillen enorm en met een simpele vergelijking op de belkosten per minuut kun je al heel snel een keuze maken in verschillende providers met de meest gunstige beltarieven in het buitenland. Ook de kosten voor het gebruik van mobiel internet in het buitenland verschilt per provider enorm en ook hier loont het dus zeker de moeite om de kosten per MB te vergelijken. Met dit simpele onderzoek, wat heel makkelijk online kan, kun je jezelf al een hoop besparen en kun je ook meer gericht gaan zoeken binnen de selectie providers die voor jou het meest voordelig zijn.

Aparte bundels

Steeds meer providers bieden ook aparte bundels aan om goedkoper in het buitenland te bellen. Je betaald hier maandelijks een kleine vergoeding voor en in ruil hiervoor krijg je dus ook een behoorlijke korting op de belkosten per minuut. Wanneer je dus dagelijks even het thuisfront belt kan dit zeker de moeite waard zijn. Deze bundels worden niet altijd meegenomen in de verschillende vergelijkingen van tarieven, dus hierdoor kun je misschien nog verder besparen. Ook zijn er aparte bundels verkrijgbaar om bijvoorbeeld in het buitenland te kunnen internetten. De kosten hiervan liggen vaak wel hoger en ook hier moet je kijken of het werkelijk de moeite loont om deze bundel aan te schaffen. In het buitenland is ook het gebruik of de aanwezigheid van WiFi ook steeds meer een standaard aan het worden, en het gebruik van WiFi is dan vaak ook vele malen goedkoper en sneller.

Ook voordelig bellen in het buitenland?

Bellen en internetten

Ook met een SIM Only abonnement kun je dus ook gewoon ongestoord bellen en internetten in het buitenland. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je op dat moment ingelogd bent op een lokale provider aldaar. Dit kan dus betekenen dat de dekking niet altijd optimaal is, wat je misschien wel gewend bent in Nederland. Ook mobiel internet is misschien niet zover gevorderd als in Nederland en gaat misschien een heel stuk trager. Dit ligt dus zeker niet aan de abonnementsvorm, maar aan de provider in dat land waar je op dat moment verblijft.

SIM Only speciaal voor het buitenland

Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om een tijdelijk SIM Only abonnement aan te schaffen om in het buitenland te gebruiken. Hierbij wordt dan de bewuste keuze gemaakt voor een maandelijks opzegbaar abonnement en wordt er ook gekozen voor een aparte buitenlandbundel. Het is een bewuste keuze die deze vakantiegangers maken en het is zeker geen gekke keuze, want het kan enorm schelen wanneer deze keuze gemaakt wordt. Daarnaast kun je het thuisfront ook direct op de hoogte stellen van het telefoonnummer in het buitenland en kan het thuisfront dus jou ten alle tijden bereiken, ook wanneer je net geland of gearriveerd bent. Bij terugkomst kan het abonnement ook weer opgezegd worden en kun je met een gerust hart stellen dat je dus een fijne vakantie hebt gehad en ook geen absurd hoge rekening hebt ontvangen.